Daar zijn we weer! - Reisverslag uit Maggona, Sri Lanka van Fleur en Wietske - WaarBenJij.nu Daar zijn we weer! - Reisverslag uit Maggona, Sri Lanka van Fleur en Wietske - WaarBenJij.nu

Daar zijn we weer!

Door: Flietske

Blijf op de hoogte en volg Fleur en Wietske

23 November 2006 | Sri Lanka, Maggona

Joehoe, daar zijn we dan weer!

Allereerst stoetie (Singalees voor dankjewel) voor alle lieve berichtjes, mailtjes en onze eerste brieven en kaartje (ja Miek, adres is zonder nummers) en natuurlijk niet te vergeten de donaties! We zijn nu al bijna een maand in Sri Lanka en we willen voor geen goud naar huis. Als je dit bericht hebt gelezen kun je je natuuuurlijk voorstellen waarom.

Na drie dagen terug te zijn van onze trip met Naomi mochten we alweer aan onze tweede trip beginnen. SVH had een tweedaagse schooltrip georganiseerd! Geluksvogels dat we zijn, deze wordt één keer in de twee jaar gemaakt. Boffen hè!
Donderdagochtend (om 5 uur!) zijn we met twee bussen en 150 kinderen vertrokken richting Kandy. Dat betekent dus met 75 kiddo’s plus staf in een bus. Niet genoeg plaats voor iedereen om te zitten, maar dat geeft allemaal niet. De kinderen staan, hangen, zitten met z’n vieren op een tweepersoonsplek en dansen op muziek die met een geimproviseerd drumstel achterin de bus gemaakt werd. Er worden veel Singalese “potjes-met-vet” gezongen waarbij wij vrolijk mee klappen (en ja Stan, jouw carnavals-knaller is er ook nog door heen gegaan)! In één woord super! Terwijl de reis verder ging lagen de kindertjes te tukken of hingen kotsend uit het raam. Na de lunch die we in de Botanische Tuinen in Kandy hebben genuttigd, zijn we doorgereden naar het oosten. Tussendoor zijn we nog even gestopt om muziek te maken op een of andere parkeerplaats. De kinderen keken echt hun ogen uit naar de hoge bergen, watervallen, apen aan de lantaarnpalen etc. We genoten allemaal met volle teugen en dan vergeet je inderdaad wel eventjes dat al deze kindertjes hun eigen verhaal hebben. Wanneer een van onze kindjes verteld (met handen en voeten) dat voor zijn neus zijn vader door een busongeluk is overleden, word je weer even wakker geschud.
Na een lange reis kwamen we ’s avonds aan in Buttala, waar we onze nacht hebben doorgebracht. De kinderen sliepen in een groot huis van de Oblaten en voor ons was een slaapplaatsje in een guesthouse geregeld. Omdat wij geen tijd bij ons hadden maar we de volgende ochtend wel vroeg opmoesten, zouden we een wakeup-call krijgen om half zeven. Fleur werd (zoals gewoonlijk) vroeg wakker en keek op haar camera waar wel een tijd opstaat. Maarja, dit is nog de Nederlandse tijd. Rekenen dus.. Plus 4 ½ uur,
ok dat is.. Oeps!! Tien voor zeven! We hadden door onze wakeup-call heengeslapen! Wietske wakker gemaakt, snel gedoucht, aangekleed en naar de ontbijtzaal. En toen.. ‘Wiet!! Het is halfzeven!! Niet halfacht!’ Wij terugrennen naar onze kamer. De camera stond nog op zomertijd! Toen nog maar een uurtje in bed gelegen.
Deze dag zijn we door de jungle en via de hele zuidkust weer terug naar huis gereden. In totaal bijna 24 uur in de bus gezeten! Maar het was een onwijs gave trip.
Maar nu even over ons leventje hier in het weeshuis. Zoals alles gaat het hier op zijn Singalees, lekker chill dus. ’s Ochtends gaan de kiddo’s naar school, dus chillen wij een beetje. Boekje lezen, muziek luisteren, naar het strand of onze Engelse lessen voorbereiden. Elke middag zijn we bij de kinderen. Ze vinden het echt fantastisch als je komt, je kunt goed merken dat ze naar aandacht hunkeren. Met de kleintjes knuffelen we veel of ze komen tegen je aankruipen. Ze leren ons een of ander poolspel maar dan met damstenen. En Lin, je ballonen zijn een uitkomst! Ook bij de Engelse les draait het vooral om aandacht geven en als ze een Engels woordje meekrijgen is dat mooi meegenomen. Met De Mazanod sporten we twee keer in de week, wat we ook erg leuk vinden om te doen. Ze maken een goaltje (dat van twee kanten wordt gebruikt) van een hoop stront en een oud t-shirt, geweldig om te zien! Cricket wordt door de kleintjes gespeeld met een houten plankje en steentjes die wij dan voor ze opgooien. Met De Mazanod kun je echt een gesprekje aangaan met handen en voeten en een beetje Engels. Ze proberen meer de macho uit te hangen naar de twee westerse meisjes dan dat ze met je knuffelen.
Voor de Engelse les hebben we schriftjes en pennen gekocht die ze na de les weer moeten inleveren (anders zien we die niet meer terug). Er zijn altijd wel kinderen die fanatiek helpen met schriftjes ophalen en verloren pennen zoeken. Alles wat we in makkelijk Engels tegen ze zeggen wordt begrepen en anders is er altijd wel een jongentje die het voor de rest vertaald. Voordat we de schriftjes weer teruggeven hebben we er sticketjes ingeplakt. Wanneer ze dat zien zijn ze helemaal gelukkig en roepen ze ‘Thank you, thank you!’

En zijn jullie jaloers geworden? Hier gaat dus alles prima maar hoe is het daar in Nederland? Al vast gevroren aan je fietsje? En hebben jullie je schoen al gezet? Wie is er als beste uit de verkiezingen gekomen? Trouwens het is hier ook winter, een graadje of 30!

Liefs,

Biscuit en Flore

Ps.

Lieve Opa,

Sorry dat ik niet op je afscheidsfeestje kon zijn. Ik heb een kaarsje voor je aangestoken en veel aan je gedacht.

Veel liefs Wietske

• 23 November 2006 - 07:18

Annetje Rubens:

Wiets, wat fantastisch om jullie verhalen te lezen!! Wat een nieuwe wereld en wat een avonturen. Geniet maar lekker door als wij hier voor de 3.698ste keer Sinterklasas gaan vieren in de plenzende regen. Dikke zoen, Max&Annelie, Annetje&BartBram

• 23 November 2006 - 09:48

Heleen:

jeetje jongens wat onwijs leuk, ik ben zeker jaloers gemaakt. en lekker weer en in een mooie ongeving en nog is mensen helpen ook. jullie zijn geweldig! misschien willen jullie niet terug, maar wij willen jullie wel terug, maar voorlopig nog niet! geniet nog maar lekker daar. kus len

• 23 November 2006 - 10:47

Kees En Marja:

Hallo meiden, jullie hebbeb het daar schitterend als we dat zo lezen.
    Lekker genieten en toch goed en mooi werk verichten.
    Wat een bof zeg dat jullie met die school trip mee konden,echt mazzel.
    Genieten jullie maar van deze mooie reis.

Groeten Kees en Marja.

• 23 November 2006 - 11:18

Ayelle:

Meiden wat klinkt dat allemaal geweldig (op het overlijden van je opa na wiets :(
    Jullie amken ecth veel mee en halen echt wat uit jullie reis! SUPER!
    jullie hebben mij ook erg geinspireerd en ik vertrek deze zomer voor 5 weken naar indonesië :)
    de groeten aan de apen en waarschijnlijk komen jullie nog een keer in de krant!
    Liefs,
    Ayelle

• 23 November 2006 - 18:29

Lucy:

Hoi meiden,

Wat goed om te lezen dat jullie het fantastisch hebben daar !!
    Ik had toch gelijk: het gaat om aandacht geven. Dat is wat ze nodig hebben en wat mooi dat jullie dat kunnen en willen doen.
    Het ga jullie goed,
    liefs,
    lucy

• 23 November 2006 - 19:09

Jacques:

Nou meiden, ik kan me voorstellen dat jullie voor geen goud naar huis willen! Jeetje wat een mooi verhaal. Uitslag van de verkiezing is dat het CDA de grootste partij (41zetels) is gebleven, daarna PvdA met een terugval naar 32 zetels en dan de SP van 9 naar 26 zetels. Het boekje over Thailand zal binnenkort opgestuurd worden. Er is ook alweer een brief en twee kaarten uit......jullie stad Amsterdam onderweg!
    Blijf er wat moois van maken! Kusjes. Pap.

• 23 November 2006 - 20:30

Mutti:

Lieve Flore en Biscuit,wat hebben jullie het daar toch heerlijk!En wat geweldig dat jullie zoveel kunnen betekenen voor de kinderen en de paters kunnen helpen met hun goede werk! Tot schrijfs!!
    Kus van mij :)

• 24 November 2006 - 08:27

Simone:

Wouw...wat een prachtig verhaal weer!!! Haha nee jaloers niet, wil jullie alleen wel snel achterna komen ;)! Tis hier koud en regenachtig, nu al...en we moeten nog well eve volhouden..
    Ik blijf jullie volgen!! Doe voorzichtig en geniet!!
    Bye meisjes!
    Kus xxx

• 24 November 2006 - 09:35

Jeroen:

heyhey wat een verhalen weer zeg! goed om te horen dat het zo goed met jullie gaat.
    Hier ook prima lekker stappen en auto rijden.
    Heb al een aanrijding en een tochtje naar Belgie achter de rug, lekker bedrijvig dus:P ik wacht met smart af op jullie volgende belevenissen dikke kus Jeroen

• 24 November 2006 - 15:55

Lo:

Ja dus mooi niet dat ik ooit nog met bovenstaande in een auto durf te zitten he!! (nee hoor jer, voor de rest ben je een prima rijder). wat leuk om weer eens wat van jullie belevenisjes te lezen (hier vanuit Thailand)! Ik kijk uit naar de brief! Liefs,
    Lo

• 24 November 2006 - 18:11

Rianne Hartog (aloys:

Hee wiets, (en ook Fleur!)
    ondanks dat ik jou al heel lang niet meer heb gezien lees ik elke keer met veel plezier je mails.. Ik vind het een groot avontuur voor jullie en fantastisch wat jullie doen voor al die kindjes. Zeker heel leuk om deze site bij te houden! Ben blij dat je mij via de mail hiervoor heb uitgenodigd.. Ik blijf jullie volgen daar:D Veel succes verder daar and we keep in touch nu want ik blijf lezen en zal af en toe reageren! Groetjes Rianne (aloysius!!)

• 25 November 2006 - 09:10

Josefina:

wat is het toch leuk om te lezen wat jullie meemaken! En ja, als ik naar buiten en in m'n agenda kijk en vervolgens dit verhaal lees, ben ik ook wel een beetje jaloers op jullie haha! Veel succes en plezier!
    Een dikke zoen en in afwachting van jullie volgende verslag, Josefina

• 26 November 2006 - 15:10

Christine:

Hey allebei!
    Als ik zo die berichten lees, word ik wel een beetje jaloers!
    Het is hier koud zoals gewoonlijk en het regent veel.
    Ik kan me voorstellen dat jullie niet jaloers zijn op het weer hier. Geniet maar verder van alle nog nieuwe ontdekkingen die jullie zullen doen.
    Christine

• 27 November 2006 - 17:43

Petra En Marjolein:

Hoi allebei,
    blij te lezen dat het goed gaar met jullie. Er is een brief en kaart naar jullie onderweg.
    Liefs, petra en marjolein

• 28 November 2006 - 17:38

Rene Schuurmans:

Hey wietske. Hoe gaat het met je? Ik hoop goed ondanks je opa. Zo te lezen heb je het wel naar je zin. Ik mis je gekke bekkie wel een beetje. Nog heel veel plezier en geniet van elke dag! Hoop snel een keer een mailtje van je te krijgen. Dikke kus van reneetje.

• 28 November 2006 - 17:58

Murt:

hey wiets!!

alles goed? het klinkt wel heel erg leuk wat je allemaal doet daar! zullen we afspreken dat we elkaar allebei volgen?

nu mijn reclame: www.murt.waarbenjij.nu

nog heel veel plezier!!

xxx

• 30 November 2006 - 07:38

Suus:

fleur, wiets!! heb jullie net een mailtje gestuurd!!
    KUSSsS

• 05 December 2006 - 08:45

Eef:

Hey Zus,ik hoorde van mama dat je mij en Meer een brief hebt gestuurd!! Ben erg benieuwd! Vanavond ben ik thuis en ga ik m lezen! Fijn dat alles zo goed met je/jullie gaat! Sinterklaas is ook op Sri Lanka langs geweest,veel plezier ermee! Dikke kus van mij

• 05 December 2006 - 22:13

Lukas:

hey lache, rianne staat er ook tussen!!! Is het nog steeds leuk daar? Veel plezier

• 10 December 2006 - 14:27

Fleurewiets:

hallo meiden , Het werd hoogtijd dat we weer eens
    achter de toverdoos kruip.
    onze gedachten zijn eigenlijk steeds bij jullie.Dit tropiese avontuur om nooit te verge
    ten.gisteren zagen we China
    leek Opa wat veiliger en mij ookhieralles goed ik stuur gauw weer liefsopa en oma jullie staan weer in de krant met heel breedgebid grijns
    liefs

• 19 December 2006 - 14:51

Oma Toos:

Dag Fleur,
    Vandaag en morgen ben ik met oma annie in de Ardennen, leuk he fleur? Wat ik nu doe ja kind lief ik denk veel aan je kusjes oma xxx
    Ook de groetjes van Jose, Con, Neda en Brenda en Oma Annie de moeder van Con. Tot slot nog een pootje van vlekje.

• 03 Januari 2007 - 10:15

Gerwin:

he backpakkersss!!!!!

het gaat dus goed daar in sri lanka....
    ik hoorde via merel wat berichte die iets minder waren voor jou wiets...??
    sterkte met alles... !!
    en geniet nog maar van de dagen daar....
    gr, Gwd